گسترش اعتراضات کارگرانِ نیشکر هفت‌تپه و فولاد ملی خوزستان – زنان هم آمدند

برگرفته ازسایت رادیو زمانه
 ۲۳ آبان ۱۳۹۷
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در پنجمین روز و کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در دهمین روز اعتصاب‌شان، به ترتیب به سمت ساختمان استانداری خوزستان و فرمانداری شوش راهپیمایی کردند و مقابل این نهادهای دولتی تجمع کردند. در تجمع هفت‌تپه کارگران زن و خانواده‌های کارگران هم حضور داشتند.
تجمع کارگران نیشکر هفت تپه مقابل فرمانداری شوش
روز ۲۳ آبان، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز در پنجمین روز از اعتراض‌های صنفی خود مجدد به سمت استانداری خوزستان رفتند و مقابل این ساختمان تجمع کردند. شعارهای این کارگران در انتقاد به بی‌توجهی مدیران کارخانه و نهادهای دولتی به به مطالبات صنفی‌شان سیاسی‌تر شده است.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران که به‌اختصار به گروه ملی فولاد ایران، فولاد اهواز و فولاد خوزستان هم مشهور است مقابل استانداری خوزستان شعار دادند: “نه حاکم نه دولت، نیستند به فکر ملت؛ دزدها همه همدستن، راه قانون‌و بستن؛ این‌همه بی‌عدالتی هرگز ندیده ملتی؛ وای رهبر آزاده، مافیا آزاده؟”
شعار اتحاد کارگری، شعار مشترک این دو اعتراض در شوش و اهواز بود:
زنان کارگر، همسران کارگان مرد و خانواده‌های کارگران نیشکر هفت‌تپه هم روز ۲۳ آبان در دهمین روز اعتصاب‌شان مقابل فرمانداری شوش جمع شدند. کارفرمای خصوصی کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه نامش در لیست مجرمان ارزی منتشرشده و مشخص نیست که دستگیر شده یا متواری است.
در تجمع هفت‌تپه زنان نقش فعال داشتند و یکی از زنان کارگر، مطالبات کارگران را به شکل سخنرانی اعتراضی مطرح کرد و از همه کارگران کشور خواست که به جنبش‌های اعتراضی کارگران بپیوندند.

شعار اتحاد صنفی هم در اهواز و هم در شوش

در تجمع مقابل استانداری خوزستان و فرمانداری شوش، هردو گروه کارگران معترض هفت‌تپه و فولاد اهواز شعار اتحاد کارگری دادند.
کارگران گروه ملی فولاد ایران شعار “فولاد، هفت‌تپه، اتحاد، اتحاد” دادند و در هفت‌تپه هم، زنی به نمایندگی کارگران در مقابل فرمانداری شهرستان شوش گفت: “از تمامی اتحادیه کارگری کشور و همه کارگرانی که این روزها مثل ما سفره‌شان خالی از نان است و شرمنده زن و بچه‌شان هستند، می‌خواهم که به این اعتصاب بپیوندند.”
حضور در اعتصاب از فضای جنسیتی مردمحور اعتراضات کارگری آشنایی زدایی کرده است. زنانی این چنین که کنار کارگران به تجمعات و اعتصابات پیوسته اند و مطالباتی فراتر از مزد و شرایط کار را فریاد میزنند. این یعنی اعتصابات هفت تپه در عدالت خواهی پیشرو و پیشبرنده شده است.
75 people are talking about this
سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه در کانال تلگرامی این سندیکا بیانیه‌ای منتشر کرده که در آن از اعتراضات گروه صنعتی فولاد اهواز حمایت متقابل کرده است. در این بیانیه آمده: “در شرایطی که تعدیل نیروی کار، فقدان امنیت شغلی به‌واسطه رکود حاکم بر اقتصاد و نبود امنیت شغلی، سیاست‌های ویرانگر نئولیبرالی خصوصی‌سازی، ناکارایی مدیریتی، بی‌کفایتی و بی‌لیاقتی کارفرمایان، و دستمزدهای معوقه به عناصر مشترک اعتراضات مزدبگیران بخش بزرگی از واحدهای نیمه‌جان تولیدی در سراسر کشور تبدیل‌شده و صدای اعتراضات محدود کارخانه‌ای کارگران هم به‌جایی نمی‌رسد، تقویت اراده جمعی کارگران، هم‌افزایی و رساتر کردن صدای مطالبه خواهی با اعتراضات فراکارخانه‌ای پیوند خورده است.”

حضور فعال زنان در  راهپیمایی و تجمع کارگران نیشکر هفت‌تپه

دهمین روز اعتصاب متوالی کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه مقابل فرمانداری شوش گذشت و در این تجمع زنان کارگر و خانواده‌های کارگران مرد هم شرکت کردند. معترضان خواستار انتقال نیشکر هفت‌تپه به بخش دولتی شدند.
راهپیمایی کارگران نیشکر هفت تپه
دور تازه اعتصاب و اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه از ۱۴ آبان و پس از انتشار خبرهایی مبنی بر متواری یا دستگیر شدن کارفرمای بخش خصوصی نیشکر هفت‌تپه آغاز شد که گفته می‌شود از دریافت‌کنندگان ارز با نرخ مرجع است.
دادستان تهران پیش‌تر بدون افشای نام، گفته بود مدیر یک شرکت در خوزستان که مرتکب تخلف ارزی شده، متواری است.
کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در این تجمع شعار دادند: “اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه.”
زندگی بیش از ۴۵۰۰ کارگر کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه تحت شعاع فساد مالی کارفرمای بخش خصوصی قرار گرفته و وضعیت حقوق صنفی کارگران نامشخص است. این کارگران سه ماه است دستمزد دریافت نکرده‌اند و با توجه به بلاتکلیفی وضعیت شغلی‌شان خواستار انتقال سهام مجتمع از بخش خصوصی به بخش دولتی‌اند.
زنی که در تجمع کارگران در مقابل فرمانداری شوش سخنرانی کرد، گفت: «خواسته ما برگشت نیشکر از خصوصی به دولت است و حالا باید به این آرزو تحقق بدهیم.»
فیلم کامل زنی را که مقابل فرمانداری شوش از جانب کارگران هفت‌تپه سخنرانی کرد، ببینید:
Video Player
00:00
02:15
سازمان خصوصی‌سازی ایران در سال ۱۳۹۴ شرکت نیشکر هفت‌تپه را به دو شرکت پیمانکاری «زئوس» و «آریاک» واگذار کرد. این معامله ۲۱۸ هزار میلیارد تومان ارزش داشت که بخش خصوصی تنها شش میلیارد تومان را به صورت نقدی پرداخت کرده و باقی ارزش نقدی این واحد تولیدی قسط‌بندی ۱۸ ساله شد. اکنون با دستگیر یا متواری شدن کارفرمای بخش خصوصی، این واگذاری به بخش خصوصی وضعیت مالکیت نیشکر هفت‌تپه و آینده کاری کارگران را نامشخص کرده است.
کارگران تا کنون به غیر از انتقال سهام نیشکر هفت‌تپه به بخش دولتی این راه‌حل را هم پیشنهاد کرده‌اند که شورایی کارگری برای خودگرانی کارخانه ایجاد شود. اسماعیل بخشی، یکی از نمایندگان کارگران، پنج‌شنبه ۱۷ آبان اداره شورایی و خودگرانی کارخانه را خواسته اصلی کارگران اعلام کرده بود.
نیشکر هفت‌تپه، قدیمی‌ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در ایران است که نیم قرن از تأسیس آن می‌گذرد.

تأمین نشدن مواد اولیه از سوی کارفرما در فولاد اهواز

گروه ملی صنعتی فولاد ایران، با چهار هزار کارگر، شامل چندین واحد تولیدی است از جمله کارخانه فولادسازی، نورد کوثر، نورد تیرآهن، کارخانه لوله‌سازی و ماشین‌سازی است و این کارگران اکنون سه ماه است که دستمزد دریافت نکرده‌اند. این کارگران پیش‌تر در بیانیه‌ای اعلام کرده بودند در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه دستمزدشان اعتصاب خواهند کرد.
راهپیمایی کارگران گروه ملی فولاد ایران را ببینید:
تجمع و اعتصاب کارگران گروه ملی برای پنجمین روز متوالی ادامه داشت
فولاد هفت تپه اتحاد اتحاد
چهارشنبه ۲۳ آبان ۹۷

See کمپ‌نیوز's other Tweets
معوقات مزدی به موضوع توقف تولید در گروه ملی صنعتی فولاد ایران مرتبط است. تولید به دلیل تأمین نشدن مواد اولیه از سوی کارفرمای این مجتمع – که در حال حاضر یک بانک دولتی است – متوقف شده است. گروه ملی صنعتی فولاد ایران از مجموعه شرکت‌های امیرمنصور آریا (مه‌آفرید خسروی) است که پس از دستگیری و اعدام او به اتهام فساد اقتصادی در مقاطع مختلف زیر نظر قوه قضائیه، بانک ملی و بخش خصوصی اداره شده است.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران گفته‌اند حتی اگر کارفرما دستمزد عقب‌افتاده آنها را هم پرداخت کنند به اعتراض‌های خود بر اساس نبود مواد اولیه برای کار ادامه خواهند داد. بدون مواد اولیه، واحد‌های تولیدی این مجتمع باید کار را کنار بگذارند.
در روز ۲۲ آبان و در چهارمین روز اعتصاب کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران پیش از استانداری خوزستان مقابل دفتر نماینده‌های مردم اهواز در مجلس تجمع کرده بودند که پاسخی از جانب این نمایندگان دریافت نکردند.
اعتراضات کارگری در خوزستان در تمام هفته گذشته ادامه داشته است. کارگران پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها، شهرداری‌ها، گروه ملی فولاد و هفت‌تپه از جمله کارگرانی هستند که اعتراض، تجمع و یا اعتصاب کرده‌اند.
Tags:

مادران پارک لاله ایران

خواهان لغو مجازات اعدام و کشتار انسانها به هر شکلی هستیم. خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی هستیم. خواهان محاکمه عادلانه و علنی آمران و عاملان تمامی جنایت های صورت گرفته توسط حکومت جمهوری اسلامی از ابتدای تشکیل آن هستیم.

0 نظر

دیدگاه تان را وارد کنید