اعتراض افراد دارای معلولیت به رئیس مجلس: شش سال است که «قانون حمایت از معلولان» اجرا نشده است

 تریبون زمانه- ۲ مهر ۱۴۰۳

افراد دارای معلولیت خواهان حذف تبصره‌ای از قانون بودجه شده‌اند که بر اساس آن کمک معیشت ماهانه آن‌ها با توجه به دهک‌های درآمدی پرداخت می‌شود.



افراد دارای معلولیت دوشنبه ۲ مهر در نامه‌ای به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی گفته‌اند که پیگیری‌ها برای اجرای «قانون حمایت از معلولان» به نتیجه نرسیده است.

آن‌ها خطاب به قالیباف نوشته‌اند: «قانون حمایت از معلولان بیش از شش سال است که با تصویب مجلس شورای اسلامی و پس از معرفی و ابلاغ رئیس‌جمهور وقت، رسمیت یافته است، اما در طول این مدت، جز در موارد محدود و معدودی، مواد این قانون اجرا نشده و در دولت‌های پیشین نیز پیگیری‌های کمپین معلولان و دیگر فعالان حوزه معلولیت برای اجرایی‌شدن این قانون و رفع موانع اجرای آن به نتیجه نرسیده است.»

افراد دارای معلولیت خواهان اجرای کامل ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان شده‌اند. طبق این ماده، دولت موظف است به معلولان واجد شرایط کمک هزینه معیشت به میزان حداقل دستمزد سالانه (۷ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان) پرداخت کند. اما مبلغی که اکنون به آن‌ها پرداخت می‌شود تنها ۳۲۰ هزار تومان است و نیازهای معیشتی آن‌ها را تأمین نمی‌کند.

قانون حمایت از حقوق معلولان در سال ۱۳۹۶ در مجلس شورای اسلامی تصویب شد.

در این نامه تصویب بند «ب» تبصره ۱۵ قانون بودجه توسط مجلس یازدهم را در تضاد با ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان ارزیابی شده است. براساس این تبصره کمک معیشت ماهانه افراد دارای معلولیت که میزان آن در چهارچوب آیین‌نامه اجرائی مصوب هیأت وزیران تعیین می‌شود، با انجام آزمون وسع و توجه به دهک‌های درآمدی پرداخت می‌شود.

با این تبصره پرداخت مبالغی از یک تا سه میلیون تومان برای سه دهک اول و تنها ۵۰۰ هزار تومان برای دهک‌های بالاتر در نظر گرفته شده که به‌گفته افراد دارای معلولیت «به‌وضوح با روح قانون حمایت از حقوق معلولان مغایرت دارد».

آن‌ها از رئیس مجلس خواسته‌اند که در تصویب قانون بودجه سال آینده، بند «ب» تبصره ۱۵ را حذف شود تا مانعی برای اجرای کامل ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان وجود نداشته باشد.

افراد دارای معلولیت در پایان نامه خود آورده‌اند:

حذف این بند و الزام دولت به پرداخت حداقل دستمزد سالانه به معلولان واجد شرایط، گامی ضروری در راستای تأمین حقوق قانونی و بهبود وضعیت معیشتی این قشر خواهد بود.

در یک سال گذشته بارها بسیاری از مادران و خانواده‌های افراد دارای معلولیت با شرکت در تجمعات اعتراضی خواهان اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان شده‌اند اما مسئولان هیچ توجهی به خواسته‌های آن‌ها ندارند.

پیش از این در مردادماه گذشته بهروز مروتی، فعال حقوق افراد دارای معلولیت گفته بود:

معیشت ما مشکل دارد، با ۳۰ هزار تومان یارانه و تقریباً یک‌ میلیون تومان مستمری و نهایتاً ۵۰۰ هزار تومان کمک هزینه معیشتی؛ که بعد از ۶ ماه به یک تا سه میلیون تومان هم افزایش نیافته، کلاً دو میلیون تومان هم دریافت نمی‌کنیم.

این در حالی است که کمک هزینه معیشتی ۱۳ هزار فرد دارای معلولیت تا شهریور گذشته پنج ماه متوالی بود که پرداخت نشده بود و تنها در فروردین‌ماه، مبلغ ناچیز ۴۸۲ هزار تومان به‌عنوان پیش‌پرداخت برای حدود نیمی از مشمولان واریز شد.

پیش از این احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت چهاردهم گفته بود که از حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه خواسته است که یارانه حدود ۱۳هزار نفر از افراد دارای معلولیت «هرچه زودتر پرداخت شود».

به‌گفته بهروز مروتی قطعی مستمری براساس نیاز یا عدم نیاز نیست؛ بلکه چون بودجه نمی‌رسد ۱۳هزار نفر باید از لیست حذف شوند و «این خیلی ناعادلانه است».

Tags:

مادران پارک لاله ایران

خواهان لغو مجازات اعدام و کشتار انسانها به هر شکلی هستیم. خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی هستیم. خواهان محاکمه عادلانه و علنی آمران و عاملان تمامی جنایت های صورت گرفته توسط حکومت جمهوری اسلامی از ابتدای تشکیل آن هستیم.

0 نظر

دیدگاه تان را وارد کنید