گزارش کانون نویسندگان ایران از یک هفته سرکوب (۸ تا ۱۵ اسفند ۱۳۹۹)

 اخبار روز

دوشنبه, ۱۸ اسفند ۱۳۹۹


جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۹

در این روز خبر رسید دادگاه تجدیدنظر استان تهران، ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری نوید (رضا) میهن‌دوست، نویسنده، کارگردان و تدوینگر سینما را عیناً تایید کرده است.

شنبه ۹ اسفند

دادگاه تجدید نظر در این روز حکم ۱۱ سال زندان آرش گنجی، مترجم، نویسنده و منشی هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران را عیناً تأئید کرد. گنجی به دلیل ترجمه‌ی کتابی درباره‌ی تحولات کردستان سوریه (کلید کوچک دروازه‌ای بزرگ) به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به ۵ سال، «تبلیغ علیه نظام» به یک سال، «عضویت و همکاری با گروهک مخالف نظام» به ۵ سال حبس محکوم شده است.

چهار نهاد حقوق بشری با انتشار بیانیه‌ای ضمن اعتراض به سرکوب و کشتار سوخت‌بران توسط نیروهای نظامی در مناطق مرزی استان سیستان و بلوچستان و تبعیض‌های گسترده در این استان، قطعی اینترنت در سیستان و بلوچستان را محکوم کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است: « در سال‌های اخیر قطع اینترنت به شیوه‌ای رایج برای برخورد با ایرانیانی که از حق خود برای اعتراض استفاده می‌کنند بدل شده است. قطع اینترنت در استان سیستان و بلوچستان نقض مواد ۱۹ و ۲۱ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی است و بیم آن می‌رود که اقدامی برای اختفای ارتکاب نقض جدی حقوق بشر و جرایم بین‌المللی توسط حکومت باشد

دادگاه تجدیدنظر استان تهران در این روز فرنگیس مظلوم، هود یازرلو، صدیقه مرادی، مهدی خواص‌صفت و محمدولی غلام‌نژاد، ۵ فعال سیاسی را به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام و به نفع گروه‌های معاند نظام» به حبس محکوم کرد.

در این روز مهرداد شیخی که به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شده، جهت اجرای حکم راهی زندان اردبیل شد.

نرگس محمدی با انشار نامه‌ای در این روز به شرح دست‌درازی‌ و آزارگری رئیس زندان اوین در انتقال اجباری او به زندان زنجان پرداخته و اعلام کرد پاسخ احضاریه‌‌های مربوط به پرونده‌ی زندان را نخواهد داد و از رای محاکم قضایی سرپیچی خواهد کرد.

یکشنبه ۱۰ اسفند

در این روز پروین محمدی، فعال کارگری، بابت پرونده ای که در سال ۹۶ برای وی گشوده شده، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» از طریق ایراد سخنرانی در جمع کارگران بازنشسته حول مطالبات بازنشستگان و نیز مصاحبه درباره آتش‌سوزی پلاسکو به صورت غیابی به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

سامان بیدار، از فعالین آذربایجانی طی یک تماس تلفنی از زندان اردبیل با نزدیکانش در این روز از بازداشت خود به اتهام «تبلیغ علیه نظام» خبر داد.

دوشنبه ۱۱ اسفند

روابط عمومی سپاه همدان، در این روز از احضار ۴۱ شهروند فعال در زمینه‌ی مدلینگ و عکاسی، به دلیل آنچه که «انتشار محتوی خلاف موازین شرعی و فرهنگ اسلامی در فضای رسانه‌ای و مجازی» خوانده است، خبر داد.

در این روز در دادگاه مطبوعات مدیرمسئول پایگاه خبری انتخاب به اتهام «نشر مطالب خلاف واقع» و مدیرمسئول روزنامه عطر یاس، به اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» مجرم شناخته شدند.

مریم اکبری منفرد، عالیه مطلب زاده، راحله اصل احمدی، حدیث صبوری، زینب همرنگ، شیوا اسمعیلی، پریسا رفیعی و آتنا دائمی، هشت تن از زندانیان سیاسی بند زنان زندان اوین طی نامه‌ای سرگشاده که در این روز منتشر شد، ضمن اعلام همدردی و همبستگی با خانواده و نزدیکان بهنام محجوبی، نسبت به نقض حقوق زندانیان اعتراض کردند.

کوروش جلیل، فعال مدنی، در این روز توسط شعبه اول دادگاه انقلاب دهدشت به اتهام «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی» به پرداخت جزای نقدی بدل از ۳ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

سه شنبه ۱۲ اسفند

در این روز اعلام شد رای ۱۳ سال حبس و ۲۲۲ ضربه شلاق صادره علیه ستار افشین‌پور، بهمن امینی و محمد طیبی، ۳ تن از شهروندان بازداشت شده در جریان اعتراضات آبان ۹۸، پس از پذیرش درخواست واخواهی، عیناً به تائید دادگاه کیفری شهرستان بهبهان رسیده است.

چهارشنبه ۱۳ اسفند

کانون نویسندگان ایران با صدور بیانیه‌ای در این روز حکم یازده سال زندان آرش گنجی، نویسنده، مترجم را محکوم کرد و ضمن اینکه نگاه دستگاه قضایی به مقوله‌هایی چون فرهنگ و آزادی اندیشه و بیان را امنیتی خواند، خواستار آزادی بی قید و شرط اعضای زندانی خود و سایر زندانیان عقیدتی و سیاسی کشور شد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با صدور بیانیه‌ای در این روز کشته شدن چندین سوخت‌بر در بلوچستان را محکوم کرد.

علی نوری، فعال مدنی محبوس در زندان اوین، در این روز علیرغم تجویز پزشک بهداری زندان مبنی بر اعزام وی به بیمارستان امام خمینی، به بیمارستان روانپزشکی امین‌آباد منتقل شد.

پویا جانیپور دبیر سابقِ کمیسیون اسکان شورای صنفی دانشگاه علم و صنعت که ۴ اسفند طی حمله‌ی ماموران امنیتی در منزلش بازداشت شده بود‌، در این روز با قرار کفالت از زندان آزاد شد.

در این روز رویا جلالی، فعال محیط زیست و عضو جمعیت کردستان سبز که ۱۴ بهمن توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در شهر سنندج بازداشت شده بود، با قرار وثیقه صد میلیون تومانی از کانون اصلاح و تربیت این شهر آزاد شد.

در این روز شعبه ۵۵ دادسرای حقوقی تهران حکم انحلال جمعیت امداد دانشجویی-مردمی امام علی را صادر کرد. به گفته‌ی معاون مشارکت‌های سازمان امور اجتماعی وزارت کشور از جمله دلایل این انحلال «خروج این تشکل از اهداف اجتماعی و پرداختن به یکسری فعالیت سیاسی از جمله صدور بیانیه‌هایی در شرایط بحرانی کشور»، «فعالیت این جمعیت در قالب کلاس‌های “رهیافتی به درون” با محتوایی بر ضد ارزش‌های اسلامی و دینی و برخلاف موضوع اساسنامه جمعیت مبتنی بر ترویج سیره حضرت علی و اهل بیت» و «ارائه‌ی گزارش‌های مالی نامفهوم به وزارت کشور» بوده است.

پنجشنبه ۱۴ اسفند

ویدئویی در این روز در شبکه‌های اجتماعی اینترنتی منتشر شد که اعتراض جوانی را در شهرستان کرج نسبت به به تیراندازی و قتل سوختبرها و شهروندان معترض در سیستان و بلوچستان نشان می‌داد؛ در این ویدئو ماموران امنیتی و نیروی انتظامی با شلیک تیر هوایی این شهروند را که بر روی صندوق صدقات ایستاده است بازداشت و علی‌رغم اعتراض مردم، با خود می‌برند.

 

Tags:

مادران پارک لاله ایران

خواهان لغو مجازات اعدام و کشتار انسانها به هر شکلی هستیم. خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی هستیم. خواهان محاکمه عادلانه و علنی آمران و عاملان تمامی جنایت های صورت گرفته توسط حکومت جمهوری اسلامی از ابتدای تشکیل آن هستیم.

0 نظر

دیدگاه تان را وارد کنید