بنا به گفته شاهدان عینی و تصاویر منتشرشده، اکثر مفازهها در بازارهای اصلی این شهرها بسته تعطیل شدهاند.
از استان کرمانشاه و شهرهای کردنشین استان آذربایجان غربی نیز گزارشهایی درباره اعتصاب عمومی میرسد.
اعتصاب روز چهارشنبه به دنبال فراخوان فعالان سیاسی و مدنی و چند حزب کرد ایرانی انجام میشود.
در بیانیه فراخوان اعتصاب احزاب، اعتراض به اعدام سه زندانی کرد و حمله موشکی سپاه پاسداران به دو تشکیلات کرد ایرانی در عراق، دلیل اعتصاب عنوان شد.
سنندج، بانه، بوکان و کامیاران در استان کردستان، و کرمانشاه و مهاباد در دو استان دیگر، از جمله شهرهایی هستند که در آنها اعتصاب عمومی برقرار است.
حزب کومله کردستان ایران، کومله زحمتکشان کردستان، سازمان خبات کردستان ایران، حزب دموکرات کردستان ایران و حزب دموکرات کردستان احزابی بودند که برای اعتصاب در روز دوشنبه فراخوان دادند.
سپاه پاسداران در روز شنبه مقرهای حزب دموکرات کردستان ایران و حزب دموکرات کردستان را در داخل خاک عراق هدف حمله موشکی قرار داد.
روز شنبه همچنین رامین حسین پناهی و زانیار مرادی و لقمان مرادی اعدام شدند.
زانیار و لقمان مرادی برای قتل پسر امام جمعه مریوان مجرم شناخته شده بودند، اما میگفتند تحت شکنجه مجبور به اعتراف شده بودند.
رامین حسین پناهی هم برای عضویت در کومله و شورش مسلحانه علیه حکومت به اعدام محکوم شد. وکیل آقای حسین پناهی میگفت موکلش هرگز از اسلحه استفاده نکرده بود.
اعتصاب در مناطق کردنشین ایران در اعتراض به اعدام جوانان کرد
رادیو فردا: رسانهها و فعالان کرد در فضای مجازی از «اعتصاب سراسری» در برخی مناطق کردنشین ایران در اعتراض به اعدام سه زندانی سیاسی کرد و حمله موشکی به مقر حزب دموکرات کردستان توسط سپاه پاسداران خبر میدهند.
علاوه بر فعالان کرد، احزاب کومله کردستان ایران، دموکرات کردستان ایران، دموکرات کردستان، کومله زحمتکشان کردستان از سازمان خبات کردستان ایران، با راهاندازی کمپینی با عنوان «در خانههای خود میمانیم»، از شهروندان مناطق کردنشین خواسته بودند روز چهارشنبه، ۲۱ شهریور، از حضور در خیابانها خودداری کنند.
این درخواست پس از آن مطرح شد که روز شنبه هفته جاری، زانیار مرادی، لقمان مرادی و رامین حسین پناهی سه زندانی سیاسی کرد اعدام شدند.
برادران مرادی به اتهام «محاربه و قتل پسر امام جمعه مریوان» و رامین حسینپناهی به اتهام عضویت در «حزب کومله» و «بَغی» یا شورش مسلحانه علیه حکومت اسلامی، به اعدام محکوم شده بودند.
اعدام آنها در حالی رخ داد که فعالان حقوق بشر اتهامهای وارده به آنها را رد کرده و خواستار تجدیدنظر در احکام صادره برای آنها شده بودند.
از سوی دیگر حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مقر حزب دموکرات کردستان در شهر کویسنجق عراق در همان روز نیز دستکم ۱۴ کشته و ۳۰ زخمی بر جا گذاشت.
در اعتراض به این اتفاقات، درخواست اعتصاب عمومی در مناطق کردنشین ایران مطرح شد و روز چهارشنبه کاربران شبکههای اجتماعی و فعالان کرد تصاویری از بازارهای تعطیل در شهرهای مریوان، سنندج، پاوه، اشنویه و مهاباد منتشر کردند.
در همین حال فیلمهایی نیز از نشان کردن مغازههای حامی اعتصاب با استفاده از اسپری رنگی از سوی افراد ناشناس در شبکههای اجتماعی منتشر شده که گفته میشود برای شناسایی و برخورد احتمالی بعدی با آنها انجام میشود.
رادیوفردا به طور مستقل قادر به تایید این اخبار نیست.
مناطق کردنشین ایران پیش از این چندین بار در حرکتهایی اعتراضی از جمله در اعتراض به اعدام فرزاد کمانگر، زندانی سياسی و معلم در کامياران، دست به اعتصاب زده بودند.
سپاه پاسداران نه تنها به صراحت مسئولیت حمله به مقر احزاب کرد مخالف در کردستان عراق را به عهده گرفته، بلکه مقامهای جمهوری اسلامی تهدید کردهاند که اقدام خود را باز هم تکرار خواهند کرد.
در حالی که عراق این اقدام را «نقض حاکمیت» خود خوانده، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفت که «پاسخ موشکی اخیر به اقدامات ناامنساز یک گروهک تروریستی در منطقه اقلیم کردستان عراق، رویکردی است که در پاسخ به هرگونه تهدیدی اعمال خواهد شد».
محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران نیز روز سهشنبه گفت: «دولت عراق و حکومت اقلیم کردستان نباید اجازه دهند مقرهایی علیه ایران ایجاد شود و اینها مجرم هستند یا باید باقیمانده آنها را به ما تحویل دهند و یا از کشورشان اخراج کنند.»
وی اضافه کرد: «اگر این اتفاقات ناامنساز ادامه پیدا کند، اتفاقی که برای فرماندهان آنها افتاد دوباره رخ خواهد داد و ملت ایران حق دفاع را برای خود محفوظ میدارد.»
جمهوری اسلامی ایران گروههای مسلح کرد را به «تجزیهطلبی» و «ارتباط با بیگانگان» متهم میکند.
از سوی دیگر، این گروهها هم جمهوری اسلامی را به نقض حقوق کردها در ایران متهم میکنند و میگویند هدفشان پیگیری حقوق کردها است.
سپاه پاسداران در سالهای گذشته به بهانه حضور نیروهای مخالف جمهوری اسلامی و عملیات آنها اقدام به گلولهباران مناطقی از اقلیم کردستان عراق کرده است. به رغم اعتراضهای مکرر دولت این منطقه، گلولهباران اقلیم از سوی ایران متوقف نشده است.
از سال ۹۵ و پس از آن که احزاب کرد مسلح مخالف جمهوری اسلامی از نیروهای نظامی خود «در سطحی وسیعتر»در «بیشتر نقاط» خاک کردستان ایران خبر دادند درگیریها میان نیروهای این احزاب و نیروهای سپاه پاسداران افزایش یافته است.
0 نظر