طی هفته های اخیر شهرهای مختلف استان کردستان و دیگر شهرهای کردنشین غرب کشور شاهد موج جدیدی از بازداشت، احضار و فشارهای قضایی و امنیتی بر شهروندان و فعالان کرد بوده است. طی روزهای گذشته دستکم ۳۲ شهروند در شهرهای بوکان، پیرانشهر، سروآباد، نقده، سنندج، سقز، پاوه، کرمانشاه و مهاباد توسط نیروهای امنیتی بازداشت و یا به نهادهای امنیتی احضار شدند. بازداشت این شهروندان در بعضی موارد بدون ارائه حکم بازداشت و گاها به همراه ضرب و شتم، تفتیش منزل و ضبط لوازم شخصی صورت گرفته است. با احتساب این افراد، تعداد بازداشت و یا احضار شدگان در مناطق کرد نشین کشور طی دو هفته اخیر دستکم به ۶۴ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی هفته های اخیر شهرهای مختلف استان کردستان و دیگر شهرهای کردنشین شاهد موج جدیدی از بازداشت و احضار و فشارهای قضایی و امنیتی علیه شهروندان و فعالان کرد بوده است.
در هفته ای که گذشت، دستکم ۱۳ شهروند در بوکان به نام های حسین مهربان، هیرش رسول پور، فواد محمد پور، فریبا احمدی، روژین محمد پور، علی زلفی، قادر رسولپور، محمد حاجی رسولپور، رشید احمدی، محمد امین احمدی، رضا، محمد و فرهاد زندی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
نیروهای امنیتی در حین بازداشت محمد حاجی رسولپور نیز برخی از وسایل شخصی وی از جمله کامپیوتر، گوشی موبایل و فیلم دوربین مدار بسته محل کارش را ضبط و با خود بردهاند.
همچنین طی روزهای اخیر، نازنین اتابکی، نسترن یزدانی پور، ملیحه مرادی، سمیرا فرحناکی و الهام یزدانیپور اعضای گروه موسیقی بانوان “گلاریس” کرمانشاه چندین بار به پلیس امنیت کرمانشاه احضار شدند و از آنان از برای عدم شرکت در کلیپهای تبلیغاتی تعهد کتبی اخذ شده است.
از این میان نازنین اتابکی و نسترن یزدانی پور، دو عضو تکخوان این گروه موسیقی بازداشت و پس از اتمام مراحل بازجویی، با تودیع قرار وثیقه از یکی از بازداشتگاه های امنیتی این شهر آزاد شدند.
در پیرانشهر نیز روز سه شنبه ۳۰ دیماه رسول لاوازه، کریم خلیفانی، حسام الدین خضری، رحمان ابراهیمی و پشتیوان نبی زرگتن توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
همچنین طی این مدت امیر بایزیدی آذر و سوران محمدی در مهاباد، سلمان ادوایی در سروآباد، دیاکو زرتشتی در نقده و عبدالله آسال اهل سنندج نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
روز پنجشنبە ۲ بهمن ماه، در سقز یک شهروند به نام عطا رحمان زاده در پی آنچه اعتراض به “توهین صدا و سیما به لباس کُردی” خوانده، با این لباس در میدان “ههلو” این شهر حضور یافته که بدون ارائه حکم قضایی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
آقای رحمان زاده پیش از این در سالهای گذشته نیز سابقه بازداشت، محکومیت و حبس در پرونده خود دارد.
سه شهروند اهل شهرستان پاوه به نام های عبدالکریم فرهادی، سعید سجادی و سعدی ولدبیگی در پی احضار به اداره اطلاعات این شهر مورد بازجویی قرار گرفتند.
به گفته منابع معتبر، نیروهای امنیتی خانواده بعضی از شهروندان بازداشت شده را تحت فشار قرار داده که از مصاحبه با رسانهها درباره وضعیت فرزندانشان خودداری کنند.
با احتساب این شهروندان شمار شهروندان بازداشت شده در شهرهای استان کردستان و سایر شعرهای کردنشین غرب کشور به ۶۴ نفر رسید. پیش از این نیز دستکم ۳۲ شهروند دیگر در شهرهای مهاباد، مریوان، ربط، بوکان، سروآباد، نقده و سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و یا به نهادهای امنیتی احضار شدند.
تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت، سرنوشت و اتهامات مطروحه علیه شهروندان بازداشتی اطلاعی در دست نیست. با این حال سابقه حاکمیت در این قبیل موارد که با بازداشت گستره شهروندان همراه بوده باعث افزایش نگرانی در خصوص اخذ اعترافات اجباری و تحت فشار قرار دادن این شهروندان شده است.
0 نظر