گزارشی از دومین روز تحصن سراسری معلمان در اعتراض به مشکلات صنفی/ تصاویر

برگرفته از سایت هرانا

تحصن سراسری معلمان که از روز گذشته به دنبال فراخوان قبلی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران آغاز شده است، روز دوشنبه در بسیاری از استان‌های ایران از جمله “کرمان، لرستان، خوزستان، کرمانشاه، اصفهان، کردستان، البرز، همدان، فارس، زنجان، قم، مازندران، تهران، خراسان شمالی، ایلام، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، گیلان و هرمزگان” ادامه یافت. این تحصن در اعتراض به پایین بودن حقوق فرهنگیان و وضعیت معلمان زندانی شکل گرفته است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، تحصن سراسری معلمان و فرهنگیان سراسر کشور که از روز گذشته در بسیاری از استان‌های ایران آغاز شد، امروز دوشنبه ۲۳ مهرماه ۱۳۹۷ برای دومین روز متوالی در بسیاری از استان‌ها شکل گرفت.

در این روز فرهنگیان سراسر کشور از جمله در استان‌های “کرمان، لرستان، خوزستان، کرمانشاه، اصفهان، کردستان، البرز، همدان، فارس، زنجان، قم، مازندران، تهران، خراسان شمالی، ایلام، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، گیلان و هرمزگان ” دست به تحصن زده و از حضور در کلاس‌های درس خودداری کردند و خواستار برآورده شدن مطالبات صنفی خود شدند.

همچنین دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، برخی دانش‌آموزان در کرج، اهواز و قم و دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی نیز با تحصن در کلاس‌های درس از تحصن سراسری معلمان حمایت کردند.

معلمان متحصن نوشته‌هایی مانند “جای معلم زندان نیست”، “آموزش به زبان مادری”، “نه به کالایی شدن آموزش”، “جای معلم کلاس درس است”، “ما همه محمدرضا رمضانزاده‌ایم، متحد و همدل و آگاه”، “حقوق و دستمزد بالای خط فقر”، “بیمه کارآمد”، “عدم خصوصی‌سازی مدارس”، “اجرای کامل قانون مدیریت خدمات کشوری”، “وعده‌های توخالی تا کی؟”، “ما همه با هم هستیم ای یاران وفادار”، “به پایین بودن حقوق و دستمزد فرهنگیان معترضیم”، “فعالین صنفی معلمان را آزاد کنید”، “رفع تبعیض و نابرابری و بی‌عدالتی در حقوق معلمان با دیگر ارگان‌ها” و “بازگشت شان اجتماعی معلمان و فرهنگیان” و… در دست داشتند.

گفتنی است محمدرضا رمضانزاده، مسئول شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی ایران که روز گذشته در جریان تحصن معلمان در بجنورد بازداشت شده و پس از بازداشت نیز دست به اعتصاب غذا زده است، کماکان در بازداشت بوده و از اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی در دست نیست.

نرگس محمدی، نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر طی پیامی از این تحصن حمایت کرد. متن این پیام در ادامه می‌آید:

“پیگیری مطالبات مدنی و بیان مسالمت‌آمیز اعتراضات از طریق برپایی اعتصاب، شیوه‌ای قانونی و غیر خشونت‌آمیز است که هیج‌کس به موجب آن نباید تحت پیگرد قرار گیرد. اعتصاب معلمان در روزهای ۲۳ و ۲۲ مهر قانونی، مدنی و مسالمت‌آمیز بوده و انتظار می‌رود همه فعالان مدنی و نهادها و جمعیت‌ها از آن حمایت کنند و به شکل‌گیری یک جبهه متحد و مستحکم مدنی یاری رسانند. من به عنوان یکی از فعالان و حامیان جامعه مدنی از اعتصاب سراسری معلمان حمایت می‌کنم و خواهان آزادی معلمان دربندم”.
محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس، روز دوشنبه طی یادداشتی در واکنش به تحصن سراسری فرهنگیان نوشت: “رسیدگی به مسائل و مطالبات معلمان از دغدغه‌های همیشگی نمایندگان مجلس به ویژه کمیسیون آموزش است؛ باید ضمن به رسمیت شناختن حق اعتراض مدنی معلمان، خواسته های آنان را شنید و به آن پاسخ مناسب داد. معلمان سازندگان فردای ما هستند”.
داود محمدی، عضو کمیسیون آموزش مجلس در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت گفت: “در سال های گذشته مطالبات فرهنگیان از وزارت آموزش و پرورش سبب شده که مشکلات اقتصادی معلمان بیش از گذشته شده و این قشر که دریافتی‌های نسبتا کمی دارند، نتوانند پاسخگوی نیازهای خانواده خویش باشند که سبب هدر رفتن استعدادهای آنها در تعلیم و تربیت دانش آموزان و نسل‌های آینده شده است”.
هفته گذشته شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با صدور بیانیه‌ای ضمن انتقاد از عملکرد وزارت آموزش و پرورش، نسبت به پایین بودن حقوق و دستمزد معلمان اعتراض کرد و از فرهنگیان کشور خواست تا روزهای یکشنبه ۲۲ و دوشنبه ۲۳ مهرماه در دفتر مدارس تحصن کرده و از حضور در کلاس درس خودداری نمایند با آگاه‌سازی دانش‌آموزان، دلایل تحصن را برای آنها تبیین نمایند.
لازم به ذکر است یکی دیگر از خواسته‌های فرهنگیان در این تحصن سراسری آزادی معلمان دربندی همچون محمد حبیبی، اسماعیل عبدی، محمود بهشتی لنگرودی و … است.

هرانا نیز پیشتر طی گزارشی به بررسی جامع وضعیت معلمانی که برای استیفای حقوق صنفی خود در عین حفظ استقلال از دستگاه حاکمه تلاش می‌کنند، بازداشت شده و بسیاری از آنان متحمل حبس، اخراج و تبعید شدند، پرداخته بود.

Tags:

مادران پارک لاله ایران

خواهان لغو مجازات اعدام و کشتار انسانها به هر شکلی هستیم. خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی هستیم. خواهان محاکمه عادلانه و علنی آمران و عاملان تمامی جنایت های صورت گرفته توسط حکومت جمهوری اسلامی از ابتدای تشکیل آن هستیم.

0 نظر

دیدگاه تان را وارد کنید