از زبان دادخواهان
»
هفتاد و سومین سهشنبه نه به اعدام: «جنگ و اعدام دو روی یک سکه هستند»
هفتاد و سومین سهشنبه نه به اعدام: «جنگ و اعدام دو روی یک سکه هستند»
منتشر شده توسط مادران پارک لاله ایراندر ۰۵:۵۶in
از زبان دادخواهان|
0
نظر
تریبون زمانه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴
با وجود شرایط بحرانی ناشی از جنگ، کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در هفته هفتاد و سوم خود با اعتصاب غذا در ۴۷ زندان سراسر کشور ادامه یافت، علیه آنچه که میتوان آن را «میدان مرگ دوگانه» نامیده: جنگ خارجی و ترور حکومتی داخلی.
تداوم مقاومت در برابر اعدام در میانه جنگ و سرکوب
در حالی که ایران درگیر بحرانی همهجانبه ناشی از جنگ و سرکوب است، کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» وارد هفته هفتاد و سوم خود شد. این کارزار، سهشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴، با اعتصاب غذای هماهنگ در ۴۷ زندان سراسر کشور به اعتراض علیه موج گسترده اعدامها ادامه داد.
فعالان این کارزار تأکید دارند که اعدام نه یک مجازات قضایی، بلکه جنایتی دولتی است که هدف آن سرکوب سیاسی، ایجاد رعب عمومی و خاموشکردن صدای حقطلبی است. آنها در بیانیهای خود اعلام کردند:
اعدام یک مجازات نیست؛ اعدام جنایت است و تمامی احکام اعدام با هر اتهامی که باشد را شدیدا محکوم میکنیم و در مقابله با آن ایستادگی میکنیم. این اعدامها یک قتل حکومتی است. ماهرگز جانباختگان را فراموش نمیکنیم، سکوت نمیکنیم و کنار نمیکشیم.
اعدام و جنگ: دو تیغهی یک شمشیر علیه مردم
در متن بیانیه، فعالان این کارزار با اشاره به وضعیت جنگی تحمیلشده بر مردم ایران، آن را بستری دانستند برای تسریع در اعدامها و افزایش خشونت دولتی. تنها در۲۰ روز نخست خردادماه، دستکم ۱۲۶ نفردر ایران اعدام شدهاند. «این آمار تکاندهنده اعدامها تنها یک عدد نیست؛ روایت تلخ جانهاییست که با بیعدالتی گرفته شدند.»
در ۲۰ خرداد، ۱۲ تن در یک روز به دار آویخته شدند و در ۲۶ خرداد، اسماعیل فکری، زندانی امنیتی، بیاطلاع خانواده و وکیل، در زندان قزلحصار اعدام شد.
اعدام مجاهد کورکور، زندانی سیاسی بازداشتشده در جریان خیزش ۱۴۰۱، از موارد برجستهایست که نام او اکنون به نمادی از مقاومت در برابر بیعدالتی بدل شده است.
در هفته جاری، زندان دیزلآباد کرمانشاه صحنهی ترکیبی از خشونت جنگی و سرکوب داخلی بود. این زندان همزمان هدف بمباران و یورش گارد ویژه قرار گرفت؛ وضعیتی که آن را نمونهای از «میدان مرگ دوگانه» نامیده: جنگ خارجی و ترور حکومتی داخلی.
سکوت خبری، قضاوتهای ناعادلانه، قتلهای حکومتی
بیشتر اعدامها بدون اطلاعرسانی شفاف، بدون روند دادرسی عادلانه و در سکوت خبری کامل انجام میشوند. بسیاری از قربانیان از میان محرومان، اقلیتهای مذهبی و ملی و فعالان سیاسی و مدنیاند. این خشونتها در حالی ادامه دارد که خانوادهها، وکلای مدافع و رسانهها از حقوق اولیه اطلاع و پیگیری نیز محروماند.
کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» خواهان توقف فوری تمامی احکام اعدام، آزادی زندانیان سیاسی و تبدیل این مطالبات به خواستهای عمومی و بینالمللی شده است.
فهرست ۴۷ زندانی که در سهشنبه ۲۷ خرداد به این حرکت اعتراضی پیوستند، گستره جغرافیایی متنوعی را شامل میشود: از اوین و قزلحصار گرفته تا تبریز، ارومیه، زاهدان، مریوان، اهواز، شیراز و... این همصدایی، نمود بارز مقاومت جمعی علیه خشونت نظاممند اعدام است.
کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» بر ضرورت فشار افکار عمومی داخلی و بینالمللی، نقش رسانههای آزاد و دخالتگری نهادهای حقوق بشری تأکید کرده و خواهان توقف فوری چرخه مرگ در زندانهای ایران است.
اعدام مجازات نیست، جنایت است. برای حفظ کرامت انسانی، باید ایستاد؛ ایستاد در برابر طناب دار، در برابر ماشین مرگ، در کنار انسان
خواهان لغو مجازات اعدام و کشتار انسانها به هر شکلی هستیم.
خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی هستیم.
خواهان محاکمه عادلانه و علنی آمران و عاملان تمامی جنایت های صورت گرفته توسط حکومت جمهوری اسلامی از ابتدای تشکیل آن هستیم.
مادران پارک لاله ایران، حرکتی جوان و نوپاست و تلاش میکند در ادامه روند خود «صدایی» همراه با «جنبش دادخواهی مادران و خانوادههای آسیبدیدهی ایرانی» باشد. این حرکت مستقل و دادخواهانه که از تلاشگَران عرصه دادخواهی و فعالان اجتماعی تشکیل شده است، از تیرماه 1388، با فراخوان تعدادی از زنانِ دادخواه در اعتراض به کشتن و مجروح و زندانی کردن مردمی که برای حداقل خواست انسانی خود به خیابان آمده بودند، در پارک لاله تهران شکل گرفت.
این حرکتِ دادخواهانه، در مسیر حرکت خود، سه خواست حداقلی و مشخص زیر را تعریف کرد:
- آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی،
- لغو مجازات اعدام،
- محاکمه و مجازات آمران و عاملان همه جنایتهای صورت گرفته در جمهوری اسلامی در دادگاهی علنی و عادلانه.
در طی این مدت نیز همواره در کنار و در پیوند با خانوادهها، در راستای تحقق این سه خواسته حرکت کرده است. این حرکت خودجوش و دادخواهانه به هیچ فرد، گروه و سازمان سیاسی داخلی و خارجی وابستگی ندارد و همچنین با افراد و گروههای وابسته به حکومت مرزبندی دارد.
ما همچنین اعتقاد داریم برای رسیدن به سه خواست حداقلی خود، باید در جهت رسیدن به آزادی بیان و اندیشه، رفع هر گونه تبعیض و جدایی دین از حکومتنیز تلاش کنیم، زیرا علت اصلی این بیعدالتیها را در ساختار حکومت و قوانین آزادی ستیز و تبعیضآمیز جمهوری اسلامی میدانیم.
0 نظر